Toernooien 


Aan het einde van het veldseizoen organiseert Phoenix traditioneel het Pandatoernooi voor de E- resp. D-jeugd. Het toernooi heeft een recreatief karakter en wordt gespeeld op onze kunstgrasvelden. Op beide dagen is de ontvangst vanaf 9.00 uur en starten de wedstrijden rond 9.30 uur. Ieder team speelt 4 of 5 wedstrijden van 20-25 minuten. Sportiviteit, maar vooral gezelligheid staan voor ons centraal bij dit toernooi.


  

JAN VOSKENS EN ANTJE ORIE VETERANEN TOERNOOI

Ieder jaar aan het begin van het hockeyseizoen vindt Phoenix tegelijkertijd het Jan Voskenstoernooi voor veteranen en het Antje Orietoernooi voor veterinnen plaats. Dit is hét toernooi waarmee de dames veterinnen en heren veteranen de spieren weer losmaken voor de start van de nieuwe competitie. 

 

Gezelligheid staat voorop

Naast een lekker potje sportief hockey staan gezelligheid en lekker eten en drinken hoog in het vaandel bij dit toernooi. Naast onze eigen Phoenix veterinnen- en veteranenteams zijn ook andere leuke teams uitgenodigd. Sommige teams hebben al vele edities op hun naam staan en komen telkens graag terug om oude bekenden te ontmoeten en elkaar op het veld te bestrijden. 

 

Twee iconen

Het toernooi is vernoemd naar wijlen Jan Voskens, erelid en oud voorzitter van Phoenix die de mythe van de Phoenixvogel eer heeft aan gedaan: zowel de vereniging als het toernooi zelf heeft hij na een aantal magere jaren weer uit de as laten herrijzen. En beide bloeien nu volop. Antje Orie stond aan de wieg van het meisjes- en later vrouwenhockey bij Phoenix. Een eerbetoon aan beiden waardig!