Arbitrage Phoenix Deze vind je hier, onder Jeugd - Arbitrage

Voor al je vragen over arbitrage ABCD jeugd neem je contact op via [email protected]

Voor vragen over arbitrage op zondag neem je contact op met Oscar Syberden [email protected]

 
Voor elke competitiewedstrijd van jeugdelftallen (ABCD) is de arbitragecommissie verantwoordelijk voor het aanwijzen van scheidsrechters. Bij de senioren op zondag is de aanvoerder in opdracht van de wedstrijdsecretaris verantwoordelijk voor het aanwijzen van scheidsrechters. 
 
 
 
 
De arbitragecommissie organiseert de volgende scheidsrechtersopleidingen:
 
  1. Opleiding Clubscheidsrechter voor junioren, senioren en ouders.
  2. Opleiding YUP voor junioren.
  3. Opleiding CS+ voor junioren en senioren.
 
Alle AB-junioren zijn verplicht om Clubscheidsrechter te worden. Zij doen de cursus en het examen aan het eind van het 2de jaar C. Hiervoor wordt je uitgenodigd. Senioren en Ouders kunnen zich ook opgeven om Clubscheidsrechter te worden. Graag zelfs! Geef je op via [email protected]
 
Ben je al Clubscheidsrechter en vind je het leuk om te fluiten? Wil je werken aan jouw uitstraling en arbitrage persoonlijkheid? Ben je weerbaar en leergierig? Ben je bereid (en heb je voldoende tijd) om in jezelf te investeren? Ga dan aan de slag als YUP of schrijf je in voor CS+! Geef je op via [email protected]
 
Ter ondersteuning van junior scheidsrechters zijn er bij Phoenix Scheidsrechterbegeleiders actief. Zij begeleiden beginnende scheidsrechters bij de eerste wedstrijden.
Voor monitoring van een sportieve sfeer langs de lijn heeft ieder team binnen de ABCD-jeugd actieve Ouderbegeleiders die zorgdragen voor een respectvolle benadering van de scheidsrechters. De ouderbegeleiders bij de AB-jeugd is daarnaast ook alert op het functioneren van de scheidsrechters uit de eigen teams.
 
Begeleiding is een heel belangrijk onderdeel binnen de arbitrage. Je hoeft geen specifieke hockeykennis te hebben. Het kost niet veel tijd en de impact is groot! Als je belangstelling hebt, stuur dan een mail naar [email protected]
 
 
Elke scheidsrechter die een wedstrijd fluit is verplicht een kaart bij zich te hebben. Als je je kaart kwijt bent, dan moet je dus zo spoedig mogelijk een nieuwe kaart aanvragen!
Mail je naam, geboortedatum en team naar [email protected] met het verzoek een nieuwe scheidsrechterkaart aan te vragen.
  1. De Commissaris en de KNHB checken je aanvraag en je krijgt een nieuwe kaart.
  2. De kosten hiervoor zijn 12,50 euro per kaart. Dit zijn de kosten die de KNHB Phoenix in rekening brengt voor een nieuwe kaart.
  3. Je kunt ook een bulkaanvraag doen bijv. via je aanvoerder. Ook dan zijn de kosten 12,50 euro per kaart.