Bladeren
15-10-2022
HELP!!! Mijn kind wil keepen

Bij Phoenix hebben we fantastische keepers onder de lat staan die voor ieder team super belangrijk zijn. Vanaf de E6 maken kinderen kennis met keepen en begint een aantal ook enthousiast te worden voor het keepen. Mocht het nou gebeuren dat je denkt "Help, mijn kind wil keepen!”, maar je hebt eigenlijk geen idee wat je dan te wachten staat… We laten gedurende het seizoen ouders van keepers aan het woord. Die vragen beantwoorden die bij jou als ouder – of gewoon als geïnteresseerde- van een mogelijke keeper vast ook door je hoofd gaan…We vervolgen deze serie met Tjeerd Alkemade, vader van Saar (MD1)

1) Wie ben je en in welk team keept je zoon/dochter?

Ik ben Tjeerd Alkemade en mijn dochter keept in meisjes D1.

2) Sinds wanneer keept je zoon/dochter?
Zij keept sinds vorig hockeyseizoen.

3) Wat ging er door je heen toen hij/zij vertelde te willen gaan keepen?
Wat ontzettend tof dat zij vanuit zichzelf de keuze maakt om iets te gaan doen wat anders is dan andere kinderen. Dat ze gaat ontdekken of dat andere bij haar past en hoe ze zich dan toch verbonden blijft voelen in een groep dynamiek en groepsproces.

4) Ben je sindsdien anders naar wedstrijden gaan kijken?
Jazeker, vanuit mijn eigen jeugd waarin ik veel gehockeyd heb, was een keeper vooral het lulletje die altijd weer moest vissen. Nu zie ik in dat een keeper mede een wedstrijd kan bepalen en kan beslissen. Een keeper is een speler en niet iemand die anders is dan de rest. Daar begint de aanval en eindigt de verdediging.

5) Stinken die keepersspullen nu echt zo erg en staan ze niet in de weg?
Nee zeker niet, die tijd is geweest. Gelukkig hebben we een locker op de hockeyclub en kunnen we haar keepers T-shirts prima wassen.


6) Welk advies/tip/opmerking zou je aan ouders willen geven van kinderen die willen gaan keepen?
Wanneer je kind vragen heeft over het keepen, of wanneer je zelf denkt dat het iets voor haar of voor hem zou kunnen zijn, dan zou ik vooral contact opnemen met iemand van de hockeyclub om te polsen of je kind eens mag gaan proberen te keepen. Ga samen met je kind uitproberen en ga ontdekken of het daadwerkelijk iets is waar je kind blij van wordt. Ga vooral niet alvast invullen voor je kind wat alle voors dan wel tegens zijn. Ga het proces samen aan.

Wist je dat…

  • Het bij Phoenix in de D-jeugd ook mogelijk is om speler en keeper te zijn?! Om erachter te komen of keepen echt wat voor je is, kun je ook aangeven dat je een seizoen om de week wilt keepen. Is dat wat voor jou? Laat het weten via[email protected]
  • Als je andere vragen hebt of een keertje mee wilt trainen met de keepersclub, mail ons dan ook!
  • Vorig interview met Lot Winkel, moeder van Alba (MO18-1) teruglezen? Dat kanhier.
  • Vorig interview metHerman Elferink, vader van Okke (JO14-3/JO14-1) teruglezen? Dat kan hier.

 

Kai Fisser, 29-10-2022 @ 21:00:55
kabab


Geef een Reactie