9-6-2022
Help, mijn kind wil keepen (II)

Bij SV Phoenix hebben we fantastische keepers onder de lat staan die voor ieder team super belangrijk zijn. Vanaf de E6 maken kinderen kennis met keepen en begint een aantal ook enthousiast te worden voor het keepen. Mocht het nou gebeuren dat je denkt "Help, mijn kind wil keepen!”, maar je hebt eigenlijk geen idee wat je dan te wachten staat… We laten gedurende het seizoen ouders van keepers aan het woord. Die vragen beantwoorden die bij jou als ouder – of gewoon als geïnteresseerde- van een mogelijke keeper vast ook door je hoofd gaan… We vervolgen deze serie met Herman Elferink, vader van Okke (JC3).

 

1) Wie ben je en in welk team keept je zoon/dochter?

Herman Elferink en mijn zoon Okke zit in de jongens C3

 

2) Sinds wanneer keept je zoon/dochter?

Okke keept nu sinds twee jaar vast, daar voor heeft hij een tijdje half gespeeld en half gekeept.

 

3) Wat ging er door je heen toen hij/zij vertelde te willen gaan keepen?

Ik dacht je moet vooral doen wat je leuk vindt. Als dat keepen is helemaal prima. Door het eerst te proberen en naar de keepers training te gaan raakte hij overtuigd.4) Ben je sindsdien anders naar wedstrijden gaan kijken?

Je let wat meer op de verdediging en de keeper. Goede acties van een spits leveren goals maar reddingen zijn net zo belangrijk natuurlijk. Qua positie sta je natuurlijk wat dichter bij de goal te kijken van af de middenlijn is het vaak minder goed te zien.

 

5) Stinken die keepersspullen nu echt zo erg en staan ze niet in de weg?

De spullen stinken wel maar liggen gelukkig op Phoenix. Halen en brengen van de tas lost zich meestal in het team op met rijders. Okke heeft nog weleens geprobeerd te fietsen met een fietskarretje dat was niet zo’n succes.6) Welk advies/tip/opmerking zou je aan ouders willen geven van kinderen die willen gaan keepen?

Laat het ze vooral proberen de keeperstrainingen zijn erg leuk en de wedstrijden ook.

 

Wist je dat…

à Het bij Phoenix in de D-jeugd ook mogelijk is om speler en keeper te zijn?! Om erachter te komen of keepen echt wat voor je is, kun je ook aangeven als je een seizoen om de week wilt keepen. Is dat wat voor jou? Laat het weten via [email protected]

àAls je andere vragen hebt of een keertje mee wilt trainen met de keeperclub, mail ons dan ook!

 

à Het vorige interview met Lot Winkel, moeder van Alba (MB1) teruglezen? Dat kan hier.

 

https://www.phoenixhockey.nl/site/default.asp?Option=51&NewsID=3085