Bladeren
14-1-2022
Update na persconferentie 14 januari
Tijdens de persconferentie van vrijdag 14 januari zijn gelukkig weer versoepelingen aangekondigd. Er mag weer binnen gesport worden én senioren mogen ook weer meer! Voorlopig zijn alleen onderlinge wedstrijden binnen de eigen vereniging toegestaan en geen wedstrijden tussen andere clubs. Er mag dus wel weer gezaalhockeyd worden, maar de KNHB competitie wordt nog niet hervat. Voor sporters in de zaal van boven de 18 jaar is een coronatoegangsbewijs verplicht. Bij de sportactiviteiten is zowel binnen als buiten nog geen publiek welkom.

Op 25 januari gaat het kabinet bekijken of er meer versoepelingen mogelijk zijn.

We gaan dit weekend bij Phoenix bekijken hoe we een en ander verder vorm kunnen gaan geven en nemen contact op met de beheerders van de verschillende sportzalen. Zodra we meer weten, horen jullie dat!

Op www.knhb.nl kan je de algemene maatregelen van de hockeybond vinden:
  • Vanaf zaterdag 15 januari 2022 zijn de volgende maatregelen nog van toepassing: Competitiewedstrijden zijn niet toegestaan. 
  • Onderlinge wedstrijden binnen de club zijn wel toegestaan. Er mag geen publiek bij trainingen en onderlinge wedstrijden aanwezig zijn.  
  • Op binnensportlocaties geldt dat het dragen van een mondkapje vanaf 13 jaar verplicht is, behalve tijdens het sporten zelf. 
  • Daarnaast dienen sporters vanaf 18 jaar bij het betreden van de locatie te worden gecontroleerd op het coronatoegangsbewijs (CTB). 
  • Op buitensportlocaties geldt dat in de binnenruimtes, zoals het clubhuis, het dragen van een mondkapje verplicht is voor iedereen vanaf 13 jaar. 
  • De horeca mag enkel open zijn voor afhalen. Andere faciliteiten zoals kleedkamers, toiletten en douches mogen ook open mits daar vooraf wordt gecontroleerd op het CTB.