18-11-2021
Nieuwe coronamaatregelen Phoenix

Tijdens de persconferentie van vrijdag 12 november heeft het kabinet, vanwege de sterk oplopende besmettingscijfers en ziekenhuisopnames, nieuwe maatregelen afgekondigd. Helaas raken deze maatregelen ook de sportsector en dus ook de hockeysport. Op advies van NOC*NSF en de KNHB hebben we op Phoenix de volgende maatregelen getroffen:

Publiek

·Publiek is niet toegestaan. Alleen mensen die functioneel aanwezig moeten zijn, kunnen toegang krijgen tot ons complex. Denk hierbij aan coaches, scheidsrechters, strikt noodzakelijke rijouders en verenigingsfunctionarissen.

Coronatoegangsbewijs (CTB)

·Iedereen mag sporten in de buitenlucht (trainen en wedstrijden spelen)zonder coronatoegangsbewijs (CTB). Wedstrijd en trainingen zijn ook na 20.00 uur toegestaan.

·Iedereen van 18 jaar en oudermoet een geldig coronatoegangsbewijs(CTB) kunnen tonen voordat het clubhuis, het terrassen andere gebouwen op het sportcomplex betreden mogen worden, inclusief de kleedkamers en toiletten. Rond het terras op Phoenix plaatsen we een hek met een toegangspoortje. Hier wordt je gecontroleerd op je CTB en krijg je een stempel bij een groen vinkje. Deze stempel is één dag geldig en je mag hiermee het terras en het clubhuis in.

·Voor iedereen tot 18 jaar geldt de CTB-verplichting niet! Kinderen kunnen dus gewoon gebruik maken van alle faciliteiten, zonder CTB.

Algemeen

·Houd je – als je niet aan het hockeyen bent – aan de1,5 meter afstand(vanaf 13 jaar). Ook langs de lijn, tijdens de line ups, in de dug-outs of tijdens een bespreking op het veld.

Clubhuis

·Het horecagedeelte in het clubhuis mag tot 20.00 uur openzijn voor iedereen die op de vereniging aanwezig mag zijn.

·In het horecagedeelte van het clubhuis en op de terrassen zijn vaste zitplaatsen.

·Haal je alleen wat drinken of eten, dan is een mondkapje verplicht. Je nuttigt het aangekochte vervolgens buiten, op 1,5 meter afstand maar niet zittend op het terras want daar is een CTB verplicht.

Uitwedstrijden
Per vereniging kan de uitvoeringverschillen. Alle verenigingen doen hun best om de maatregelen goed in te vullen. Respecteer dat en volg de regels. Gebruik daarbij ook je gezond verstand.

Zaalcompetitie
Hier hebben we nog geen nieuws over. We houden je op de hoogte!

We hopen dat de nieuwe maatregelen van korte duur zijn, zodat we snel weer gezamenlijk van mooie sportieve wedstrijden kunnen genieten.


Geef een Reactie