Bladeren
19-5-2021
Trainers/Coaches Jeugd Seizoen 2021-2022

Het einde van het seizoen 2020-2021 is in zicht. Het was een bijzonder seizoen, waarin er helaas weinig competitiewedstrijden hebben kunnen plaatsvinden. Desondanks zijn we blij dat er in seizoen 2020-2021 door de jeugd onder de gegeven omstandigheden getraind kan/kon worden en dat de onderlinge wedstrijden op de zaterdag een welkome invulling van het hockeyplezier zijn/waren.

 

Ondertussen zijn we als club volop bezig met de voorbereidingen op seizoen 2021-2022. Een van de belangrijkste speerpunten van Phoenix is het regelen van goede en passende (jeugd)trainers/coaches voor elk hockeyteam. Elke (jeugd)trainer/coach wordt door de club ondersteund en geholpen in zijn/haar ontwikkeling middels onder andere begeleiding op het veld en het volgen van cursussen. Als Phoenix zijn wij van mening dat een kwalitatief goede begeleiding ook een kwaliteitsimpuls geeft aan spelers over de gehele breedte en, het meest van belang, er ook sprake is van maximaal spelplezier voor alle spelers. 

 

Als Sport Technisch Kader Jeugd zijn we enthousiast om te kunnen vertellen dat het komende seizoen de  eerstelijns ABCD-teams getraind worden door: 

 

JA1: Laurens Ashouwer & Wim-Hein Renes

JB1: Thije Kuijlenburg & Thijs Aarnoudse

JC1: Joost van Eyk & Niels Daemen

JD1: Gijs de Ruiter & Pepijn Edzes Koerts

 

MA1: Christiaan Muts, Harmen van Splunter & Damiaan van Noort

MB1: Saskia Bleumink & Eefje Stigter

MC1: Berry Jansen Schuiling, Renske Klinkert & Joost van Eyk (trainer)

MD1: Floor Jansen & David Mulder

 

 

De aankomende twee weken gaat de jeugdorganisatie hard aan de slag om de trainers voor alle ABCDEF-teams rond te krijgen. We zullen in contact staan met alle huidige trainers en ronden de nieuwe aanmeldingen die we binnen hebben gekregen af. We hebben dit jaar een recordaantal aanmeldingen (57!) ontvangen van nieuwe jeugdtrainers/coaches uit de eigen Phoenix-jeugd die aankomend seizoen op Phoenix training willen geven. We zijn enorm blij dat zoveel jeugdspelers op deze manier hun bijdrage willen leveren aan de club en hopen dat het training geven en coachen ook een mooie bijdrage levert aan hun eigen ontwikkeling en plezier op de club.