24-9-2020
Brief van het bestuur: aanvullende corona-maatregelen
Beste leden, 

De afgelopen maanden hebben we als bestuur, samen met veel leden, hard gewerkt om Phoenix klaar en veilig te maken voor dit gekke hockeyseizoen vol corona-maatregelen. We hebben ervoor gekozen om de leden een zo ‘normaal’ mogelijk seizoen te gunnen, met publiek, terras open en gezelligheid. Mits de bekende maatregelen opgevolgd zouden worden.

Helaas is de afgelopen weken, met als toppunt afgelopen zondagmiddag/avond, gebleken dat dit niet goed gaat. Met name de afstand, de bekende 1,5-meter, wordt niet goed nageleefd. Enerzijds begrijpelijk; het is mooi weer, we zien elkaar weer, het is zo gezellig en dan vergeet je snel de afstand.

Maar zoals je allemaal kan lezen laait het virus weer op en zien we dat het duidelijk de verkeerde kant opgaat. Vandaar dat we helaas de volgende extra maatregelen moeten treffen:
  • Na de wedstrijd is het terras nog 1 uur tot jouw beschikking, daarna maak je ruimte voor het volgende team.
  • De kantine in het clubhuis is alleen om drinken en eten te halen. Je nuttigt het buiten. In het clubhuis is geen plek meer om even te blijven hangen. 
  • Kijken naar de wedstijden mag, maar enkel langs de velden en op 1,5-meter afstand van elkaar. Regent het of is het koud? Neem een paraplu en/of warme jas mee; onder de tent kan je schuilen (op 1,5-meter afstand van elkaar), het clubhuis biedt geen ruimte om te verblijven.
  • Hockeyen jouw kinderen? Kom dan met 1 ouder tegelijk naar ons complex en niet met het hele gezin. Zo houden we genoeg ruimte voor iedereen.
  • En de laatste en allerbelangrijkste: niet genoeg ruimte zodat je 1,5-meter van elkaar af kan staan? Zoek een andere plek of ga naar huis!
Lees ook het protocol van de KNHB en NOC*NSF die wij als Phoenix voeren. Je vindt hem op de website.

Op deze manier hopen we een veilige hockeyclub te blijven waar we met veel plezier dit hockeyseizoen kunnen volmaken. Alleen samen krijgen we Corona onder controle – knoop dat in je oren.

Vriendelijke groet,

Bestuur Phoenix Hockey Zeist

Heb je vragen? Neem dan contact op met Klaas (voorzitter) of Marjolijn (secretaris): [email protected].