1-11-2019
Belangrijke informatie ZAALHOCKEY

Belangrijke informatie ZAALHOCKEY

Nu de eerste afkeuring van het veld een feit is, komt het zaalseizoen dichterbij. Onze nieuwe zaalcommissie heeft de benodigde zaaluren ingehuurd, de trainers ingedeeld, tijd voor een update:

Poule-indeling en wedstrijdschema Jeugd en (Jong) senioren
De indeling van de competities komt helaas pas heel laat (24 november is de verwachting). Houd daarom rekening met de volgende speeldata waarop een wedstrijd ingepland kan worden:

December: 1,7,8,14,15

Januari: 5,11,12,18,19,25,26

Februari: 1,2,8,9,15,16

Trainingsschema jeugd
In de bijlage de trainingstijden en de locaties. Het reguliere trainingsschema wordt in het weekend van 24 november ook in Lisa gepubliceerd.

 

Een paar aanvullende zaken:

 

1.Het overzicht betreft de reguliere zaaltrainingen voor de periode van 25 november tot 7 februari. In verband met de laatste competitie wedstrijden op 30 november kan het zijn dat je nog een veldtraining hebt in de week van 25 november. Sommige teams starten al eerder in de zaal. Hierover krijg je apart bericht via je trainer.

2. Op pagina twee vind je het schema voor de trainingsmomenten op de zondag. Kijk even of je trainer al iets voor je geregeld heeft. Er is nog ruimte. Je kunt via [email protected] aangeven als je als team wilt trainen. Wie het eerst komt….

3. In de eerste week van de kerstvakantie zijn er geen trainingen. In de tweede week kunnen teams wel in de zaal terecht. Als je dat als trainer/ouderbegeleider nog niet geregeld hebt, maar dit wel wil: ook dan ontvangen we graag een bericht van trainer of ouderbegeleider via [email protected].

(Jong) Senioren geef je teamleden door voor 21 november
De jong senioren- en seniorenteams moeten uiterlijk 21 november aan de zaalcommissie ([email protected]) hun definitieve spelerslijst met volledige namen en eventueel nummer van de deelnemers aan de zaalcompetitie, inclusief de naam van de aanvoerder of aanvoerster doorgegeven. De teamindeling van jeugd- en jongste jeugdteams regelt het STK ([email protected]).

Controleer je materialen
Belangrijk is om nu alvast te controleren of de benodigde materialen in orde zijn, te denken aan riempjes keepers pak, zaalballen, pionnen. Mocht iets ontbreken of aan vervanging toe zijn, gelieve een mail te sturen naar [email protected] Dan regelen zij dat jullie de spullen krijgen.

Nieuwe regels
De KNHB heeft ook de nieuwe spelregels voor de zaalhockey bekent gemaakt. https://hockey.nl/nieuws/zaalhockey/regelwijziging-vliegende-keeper-verdwijnt-ook-in-de-zaal/ Neem deze wijzigingen in spelregels op tijd door met jullie team!

(Jong) senioren teams regelen zelf de zaalwacht en scheidrechters
Jong senioren- en seniorenteams moeten bij thuiswedstrijden zelf de zaalwacht en 2 scheidsrechters regelen. Dat is anders dan de voorgaande jaren waarin de thuis- en uitspelende partijd allebei 1 scheids leverden. (Jong) seniorenteams hoeven geen scheidrechters meer te regelen bij de jeugdteams.

Jeugdteams regelen zelf de scheidsrechters (bij thuiswedstrijden)
Wat betreft het fluiten van thuiswedstrijden bij de jeugdteams, worden niet meer individuele spelers ingedeeld, maar een heel team. Dat team is dan verantwoordelijk voor het aanleveren van 3 scheidsrechters per blok (3 wedstrijden gedurende 2 uren). Binnen het team nemen dan 3 personen de taak op zich om minimaal twee van de drie wedstrijden binnen het blok te fluiten. Deze scheidsrechters krijgen dan van de betreffende wedstrijd de DWF-codes.

Met vriendelijke & sportieve Groet,

Zaalcommissie S.V. Phoenix

Huub Bergervoet, Dennis Payne, Robert Winkel en Bart HoutackersBijlage: Trainingsschema zaal regulier en zondagen 2019-2020 publicatie.191102.pdf