4-3-2018
Word jij de nieuwe Coördinator Clubscheidsrechter bij Phoenix?

Na vele jaren vertrekt Olga Peters bij de arbitragecommissie en zoeken we een opvolger die verantwoordelijk wil zijn voor de organisatie en planning van de jaarlijkse arbitrage 4-weekse. Een mooie en verantwoordelijke klus met veel impact!


Wat is de arbitrage 4-weekse?

In de arbitrage 4-weekse volgen alle 2de jaars C of 1ste jaars B spelers de KNHB-opleiding voor clubscheidsrechter en doen zij examen. Dit vindt plaats in het clubhuis en wordt voor een deel online gefaciliteerd in nauwe samenwerking met de KNHB. Alle hockeyclubs zijn verantwoordelijk dit te organiseren. Bij Phoenix is dit extra belangrijk omdat wij op zaterdag plannen vanuit het principe jeugd fluit jeugd.


Wat ga je doen?

Het is jouw verantwoordelijkheid om voor deze periode de teams en docenten te plannen voor de theorieavonden en de praktijktrainingen. Je maakt het mogelijk dat alle cursisten de online training kunnen volgen en je houdt de voortgang bij. Vervolgens draag je zorg voor de uitvoering van de examens. Je doet dit in nauwe samenwerking met de examinator (contactpersoon) bij de KNHB, met de KNHB-leercoaches die aan Phoenix zijn verbonden en met de arbitrage commissie. Na afloop zorg je voor de verspreiding van de scheidsrechters kaarten.


Dit is een taak met telkens een duidelijk begin en eind, die vooral tijd vraagt in de periode mei/juni en september/oktober (Het kan voorkomen dat er later in het jaar een extra ronde wordt gehouden o.a. voor uitvallers.) Door het jaar heen kun je wat administratieve vragen krijgen van spelers die hun kaart kwijt zijn bijvoorbeeld.


 Verder ben je actief lid van de arbitragecommissie in die zin dat je de vergaderingen bijwoont – meestal 5x per seizoen op de woensdagavond waarin we naast de reguliere werkzaamheden bezig zijn met de verdere ontwikkeling en verbetering van de arbitrage bij Phoenix.


Wat moet je kunnen?

Het is niet noodzakelijk dat je de regels kent of kunt fluiten. Het is wel handig als je een beetje kunt inleven in "jouw” doelgroep: drukke pubers die niet altijd meteen hun mail lezen.  


Je bent in ieder geval heel erg praktisch en een echte regelaar met overzicht. Als alles staat, is er toch altijd weer een brandje dat geblust moet worden en moeten sommigen door jou op het laatste moment in de actie-stand gezet worden.


Lijkt het je wat? Stuur dan een bericht naar [email protected] of bel voor meer informatie met Olga Peters 06 5340 4284.


Uiteraard zal Olga haar opvolger inwerken en in mei/juni terzijde staan.


Dank vast namens de hele commissie!


Maarten Jansen