14-2-2018
KNHB regels omtrent zaalkampioenschap
Helaas heeft de KNHB dit seizoen te maken gehad met een centrale afgelasting. Centraal afgelaste wedstrijden worden, behalve voor de Topklasse Jeugd en Senioren, standaard niet ingehaald. Echter kunnen alle teams onderling besluiten deze wedstrijden alsnog in te halen. Een deel heeft dat gedaan, een deel niet.

Mede omdat niet alle wedstrijden in een poule gespeeld kunnen zijn, is de eindstand zoals deze in standenmotor staat, niet altijd de juiste. Standenmotor gaat namelijk standaard uit van een gelijk aantal wedstrijden. 

Via standenmotor kan de KNHB de stand helaas ook niet aanpassen. Wel berekenen zij aan het eind van de competitie de eindstand naar rato. De KNHB berekent hiervoor het percentage behaalde punten ten opzichte van het aantal gespeelde wedstrijden. Hierbij wordt een correctie toegepast met betrekking tot wedstrijden die in een gelijkstand geĆ«indigd zijn. 

Deze berekening gaat de KNHB in het weekend maken zodra de laatste wedstrijden in een poule zijn gespeeld en de uitslagen zijn verwerkt. 

Zodra wij van de KNHB de overzichten van de kampioenen per poule hebben ontvangen, zullen wij de Phoenix kampioenen daarvan op de website publiceren.