11-10-2017
Prachtige Houdini act jongens A1!
Stel je het eens voor: Je speelt iedere week een puike pot maar toch wil het steeds net niet lukken. Wel gaat het iedere week beter en in de laatste wedstrijd weet je dat je naar Bilthoven moet en daar SCHC JA1 moet verslaan, terwijl Amersfoort uit bij Laren moet verliezen. En O ja, je moet ook nog een doelsaldo van 5 goals in je voordeel zien om te buigen………. Lukt dat, dan ga je weer het land in en speel je Super A, de op een na hoogste landelijke competitie. Anders wordt het een jaartje in de topklasse van de district competitie.

Dit was het startpunt waar de mannen afgelopen zaterdag voor stonden. In de gutsende regen, op een door het vele water niet echt snelle veld, stonden we na 5 minuten met 9 man en lag de bal op de strafbalstip. Ik kan zeggen dat er op dat moment als speler, coach, begeleider, ouder of wie dan ook er een heleboel door je heen gaat………. maar niet dat het een hele fijne middag kan gaan worden………

Via de houtsplinters van Ron z’n stick ging de bal echter op de paal, stonden we even later weer met 11 man en lag de bal na een ziedend mooie SC van Julian 5 minuten later ineens in de linkerbovenhoek van het SCHC doel. 0-1 dus! 

In de rust hete thee, wat tactische aanwijzingen en vooral erop hameren om erin te blijven geloven en te blijven knokken. En dat gebeurde! Iedereen haalde een topniveau en via prachtige combinaties werd het 0-2 en 0-3 en als toetje in de allerlaatste minuut (seconden zelfs….) ook nog 0-4. Een ontlading volgde maar was het genoeg?? Amersfoort stond namelijk 6 minuten voor tijd nog op 1-1 bij Laren en was bij die stand dus safe. Als dan uiteindelijk de definitieve uitslag doorkomt en blijkt dat Laren met 2-1 heeft gewonnen, we op doelsaldo gelijk staan maar JA1 net 1 goal meer voor heeft gescoord (…. Laatste minuut……..) dan kun je stellen dat we de super A voor de poorten van de hel hebben weggesleept!

Pepijn, Reimer, Boer, Bruis, Juul, Lasse, Matthijs, Jobbe, Ron, Koop, Laane, Tijmen, Nick, Bram, Douwe Beer en natuurlijk alle ouders voor de wekelijkse support: namens ons 5’en (Stephan, Talmon, Matthijs, Jelle, en Henno) onwijs bedankt voor het mooie voorseizoen! 

Staf en begeleiding JA1