8-10-2017
Voor de Phoenix-jeugd was het dit weekend vooral nét niet!
De MB1 had grote kans om het eerste team in de historie van Phoenix te zijn om op het allerhoogste landelijke niveau uit te mogen komen. Tegen nummer 3 Spandersbosch was Phoenix de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Alleen wisten ze niet te winnen (1-1), waardoor directe concurrent Gooische er nét overheen kwam. Toch een uitstekende prestatie van deze meiden om ook dit jaar op SuperB niveau te mogen uitkomen tegen tegenstanders zoals bijvoorbeeld Oranje Rood en Amsterdam! 

De MC1 stond met 3 punten voor op concurrent Huizen, en bij winst op Spandersbosch hadden ze zelfs op het hoogste Interdistrict (IDC 1) niveau kunnen spelen. Een pijnlijke 4-0 nederlaag betekende niet alleen dat het hoogste niveau buiten beeld bleef, maar ook dat Huizen hen nét met een iets beter doelsaldo passeerde voor het één na hoogste niveau IDC 2. Een derde plaats betekende daarom helaas een plek in de subtopklasse, de hoogste klasse in het district. Ontzettend jammer meiden!! 

De MA1 was voor het weekend al uitgeschakeld, al was de 1-1 in de laatste wedstrijd tegen Schaerweijde netjes. Met name de verliespotjes tegen Huizen deden de meiden pijn, omdat de rest van de poule zeer sterk was. 

De JC1 kon door een winst op directe concurrent SCHC zich nog plaatsen voor de Interdisctrict competitie IDC2. Het mocht echter niet zo zijn – SCHC was de betere in het onderlinge duel. Ook de JC1 gaat daarom als derde in de voorcompetitie door naar de subtopklasse. 

De JB1 moesten winnen om nog kans te maken op de SuperB competitie. Maar net als in de voorlaatste wedstrijd tegen Laren wisten ze ook tegen Houten het overwicht niet in doelpunten uit te drukken. De 2-2 was niet voldoende, en zij spelen na de herfstvakantie ook subtopklasse. Voor veel teams was het dus nét niet, maar toch nog een onverwachte meevaller voor onze JA1! 

Zij grepen hun laatste strohalm, door in de laatste wedstrijd overtuigend (4-0) te winnen van nummer 2 SCHC. Op doelsaldo gelijk maar 1 doelpunt meer gescoord – en daarmee passeerden zij Amersfoort – en dat betekent dat zij komend jaar SuperA gaan spelen! Geweldig gedaan jongens, en super verdiend na al die onterechte nederlagen in de wedstrijden daarvoor!! 

De JD1 en de MD1 hebben zich keurig weten te handhaven in de subtopklasse voorcompetitie, en zullen ook na de herfst in die competitie starten. Ook bij de andere teams konden nog een flink aantal teams kampioen worden. Bij vrijwel geen van de teams lukte dat in de laatste competitieronde, alleen de MB3 wist kampioen van de voorcompetitie te worden! De enige kampioen van Phoenix, proficiat meiden!!